Info  //  Afstamning  //  Resultater  //  Billeder  //  Video  //  Afkom

 • Richelieu’s Fièvre d’Or

 • Fødselsår: 2013

 • Højde: 175 cm.

 • OX araberandel: 29,5 %

 • Forædlerandel: 43,5 %

 • Farve: Non-seasonable palomino

 • Avlsgodkendt i PSA 

 • Kåringskarakterer, PSA: 99-8878-897-9 (farve: 9) (spring: 7-7)

 • Kåringskarakterer, DSAH: 9988-78-888-9 (spring: 7-7)

 • Bestod materialprøve i 2018 med 821,5 point

 • Til rådighed i avlen via frostsæd i 2019.

 • Fri for WFFS og OCD

Da Fievre kom til verden stod det hurtigt klart, at han var en seriøs kandidat til at træde i sin fars fodspor som vores nye palomino avlshingst. Derfor er han opkaldt efter sin far (“Fièvre d’Or” betyder “Gold Fever” på fransk). Richelieu’s Fièvre d’Or er en højtstillet dressurbetonet varmblodspalominohingst. Han besidder tre særdeles gode gangarter med god takt, rummelighed, indundergriben og op-ad-bakke-tendens.

Fievre er ud af Dansk Varmblodshoppen Meklenborgs Celimé. Celimé er efter Blue Hors Don Schufro – som vel næppe behøver nogen større præsentation – og med Kawango som morfar.

Kawango var en yderst velgående hingst, kåret i DV og ligeledes materialeprøvevinder. Hans afkom har gjort det rigtig godt i sporten ligesom han selv var B-hest i dressur – et led længere ude finder man trakehnerhingsten Ibikus som blev elitehingst i Dansk Varmblod. Celimé var ud af den meget velkendte Gamborg-stamme, der bl.a. indeholder hingsten ”Chopstick” og flere DH hopper. Hun har haft flere afkom som har gået i følfinalen, både med 8 og 9 i helhed, samt flere afkom har være inviteret til både eliteskue og eliteauktion. Et hingsteføl er solgt til Blue Hors kun en uge gammel og var med til forbesigtigelsen i Herning og en anden er B-hest i dressur i Norge. Desuden er flere hopper kåret hos DV i DH, heriblandt én på fløjen. Et afkom deltog i 4 års championat med 8.14 i gns. – heriblandt karakteren 9 for skridt! Generelt er Celimes afkom bedømt og/eller kåret med rigtig gode bevægelseskarakterer.

Hans far, Shulay Gold Fever, har utallige show-, ride- og afkomstresultater som kan læses inde på hans egen side.

Fievre er avlet meget målrettet mod at blive en smuk, funktionel dressurhest, som kan gøre sig på højt niveau i dressursporten. Trods hans ufatteligt smukke ydre og gode brugsegenskaber, så er Fievres temperament blandt én af hans absolut mest tiltalende egenskaber, og som han i dén grad har vist sig at avle videre til sine afkom.
Fiévre aflagde i september 2018 en særdeles flot materialeprøve med et samlet resultat på 821,5 point, herunder bl.a. 8.5 for ridelighed og kapacitet fra både dommere og fremmedrytter og ligeledes 8.5 for skridt.

Under rytter er Fiévre særdeles ridelig. Han er meget velgående, hvor især hans skridt og galop skal fremhæves. Han skridter igennem hele kroppen og med stor overtrædning ligesom han i galop har en god op-ad-bakke-tendens med både knæ og en god motor. Han viser allerede talent for de samlede øvelser. 

Han uddannes pt. frem mod sine første stævnestarter.

Til trods for, at Fievre helt overvejende er dressurbetonet har han, i forbindelse med hans 2½ måneders springtræning hos Stald Raypawers forud for sin materialprøve, også vist sig yderst velspringende. Han springer med rigtig fin teknik, er tilpas forsigtig og springer alt! Han er super godt galoperende, hvilket er en stor fordel for ham på springbanen. Af samme årsag har han været benyttet på hopper, hvor man ønsker en god allroundhest eller militaryhest.

Fiévre er til rådighed i avlen via frostsæd i 2019.
Han er testet WFFS-fri.