OM “RICHELIEU HORSES”

Familien du Plessis de Richelieu har opdrættet heste siden starten af 90’erne, og har før i tiden beskæftiget sig med araberavlen under navnet “Richelieu Arabians”. Navnet er i dag ført videre af Juliette du Plessis de Richelieu og familie, som nu overvejende beskæftiger sig med palominoavlen.

I 2004 blev avlshingsten Shulay Gold Fever – en palominohingst i særklasse – importeret til Danmark af stutteri Rainbow Arabians. Dengang med Juliette som rytter til hingsten. Da muligheden bød sig i 2007 valgte Juliette at købe Gold Fever, og han har siden da tilhørt Richelieu Horses.
Shulay Gold Fever har sat sine spor i både ind- og udland med utallige titler, og har klaret sig forrygende som både show- og ridehest og ikke mindst som avlshingst, hvor hans afkom, børnebørn og oldebørn klarer sig særdeles godt.

 

 

 

 

Richelieu Horses har desuden den unge hingst, Richelieus Fiévre d’Or fra 2013. Han er efter Shulay Gold Fever og med Blue Hors Don Schufro som morfar og trukket på en yderst stærk hoppelinje.
Fievre er er en levende markering af Richelieu Horses’ udvikling hen imod mere varmblodsprægede palominoer. Richelieus Fiévre d’Or har vist sig at være ganske lovende, og har allerede inkasseret titlerne Årets føl 2013 og Årets hingst 2016 ligesom han i september 2018 gennemførte sin materialeprøve på Vilhelmsborg med flotte karakterer.

Richelieu Horses avlsmål er at avle ædle, funktionelle og velgående palominoheste som kan være med i sporten på højere niveau. Der lægges stor vægt på at afkommene er ridelige, velgående og har et godt og korrekt eksteriør med et godt fundament. Desuden vægter vi sundhed og et godt sind meget højt.
Afkom fra Richelieu Horses har haft en god og sund opvækst med grovfoder af libitum, store folde med græs og massere af foldtid – flere i løsdrift. Der fodres med kvalitetsfoder med minimal stivelse, og smed stifter de bekendtskab med allerede når de er et par uger gamle.

Desuden sætter vi pris på den helt korrekte guldfarve og meget gerne non seasonable, hvilket betyder, at den smukke guldfarve bevares året rundt. Men på trods af, at vi avler palominoer, er farven naturligvis et sekundært avlsmål for os, hvorfor vi ikke nødvendigvis kun bruger røde, palomino eller cremello hopper i avlen. Vi vælger avlsdyr, som vi tror på, giver et afkom med stor ridelighed og massere af kvaliteter til fremtiden som ridehest.

Vores familie består foruden os (Ask og Juliette) af vores tre vidunderlige børn i alderen 4-9 år. Richelieu Horses startede for alvor op på Pilegården i Mørkøv; en idyllisk oase hvis rammer i den grad komplimenterede de smukke palominoheste. Sidenhen er vi flyttet til smukke Djursland, hvor vi befinder os i et rent hestemekka, med vandet lige uden for vinduerne, samt Mols Bjerge i baghaven.